ark.fi-näköislehti, tilausehdot

1. Yritys- ja yhteystiedot

Palvelun myy ja siitä vastaa Arkkitehti-lehteä julkaiseva Suomen Arkkitehtiliitto – Finlands Arkitektförbund ry (SAFA).

Y-tunnus: 0116915-8
osoite: Malminkatu 30, 00100 Helsinki
puhelin: (09) 584 448
www.safa.fi

Laskutus ja www-tekniikka: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. (09) 5844 4221

2. Palvelun sisältö ja järjestelmävaatimukset

Ark.fi-näköislehti on www-selaimella luettava digitaalinen versio painetusta Arkkitehti-lehdestä. Näköislehden ja painetun lehden sisällöt ovat samat. Palvelu ei sisällä Arkkitehti-lehden liitteitä, kuten Arkkitehtuurikilpailuja-lehteä.

Näköislehden lukeminen edellyttää palveluun rekisteröitymistä ja jatkuvaa internet-yhteyttä. Lehtiä ei voi ladata ja tallentaa omalle tietokoneelle. Palveluun ei sisälly oikeutta kopioida lehden sivujen sisältöjä tai tulostaa lehteä.

Lukija vastaa itse siitä, että hänellä on palvelun käyttöön riittävän nopea internet-yhteys sekä näköislehden lukemiseen soveltuva selainohjelma. Palvelu on toteutettu Flexpaper-ohjelmistolla Adobe Flash ja HTML5-kieliä käyttäen. Lukija voi tarkistaa laitteistonsa ja ohjelmistonsa soveltuvuuden tutustumalla ilmaiseen näytenumeroon.

3. Palveluun rekisteröityminen

Palvelun käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja käyttäjätunnuksen luomista. Palvelun rekisteriseloste on luettavissa tästä. Tarkemmat rekisteröitymisohjeet löytyvät rekisteröitymislomakkeesta.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Jos tilaaja on yritys tai yhteisö, tunnuksia voi käyttää useampi henkilö, mutta vain samassa toimipisteessä (ei esimerkiksi kotikoneilla). Julkisten laitosten, kuten kirjastojen ja oppilaitosten, tulee piilottaa salasana käyttäjiltä.

Ehdot koskevat myös SAFAn jäseniä ja Arkkitehti-lehden tilaajia, joilla on automaattinen lukuoikeus digitaaliseen näköislehteen.

4. Osto- ja tilausmuodot

Lukija voi ostaa pääsyn digitaaliseen näköislehteen joko irtonumeroina tai vähintään vuoden kestävänä tilauksena.

Irtonumero

Irtonumeroon on pysyvä lukuoikeus. Lukuoikeus käynnistyy välittömästi, kun ostos on maksettu luottokortilla tai verkkopankissa. Irtonumeron lukuoikeutta ei voi siirtää toiselle käyttäjätilille.

Vuosi- tai kestotilaus

Digitaalisen näköislehden voi tilata joko vuodeksi kerrallaan tai kestotilauksena. Tilauskauden aikana tilaajalla on lukuoikeus kaikkiin ark.fi-verkkopalvelusta löytyviin lehtiin – niin tilauskauden aikana ilmestyviin uusiin numeroihin kuin vanhempiin digitoituihin numeroihin. Lehtitilauksen käsitteleminen kestää 2–5 arkipäivää. Tilaus maksetaan laskulla, joka lähetetään sähköpostilla yhdessä aktivointikoodin kanssa. Aktivointikoodin syöttäminen käyttäjätilin tietoihin avaa pääsyn näköislehtiin.

Tilauksen päättyessä lukuoikeus kaikkiin palvelun lehtiin päättyy. Jos käyttäjätilillä on myös erikseen ostettuja irtonumeroita, niiden lukuoikeus säilyy. Lukuoikeuden voi siirtää kesken tilauskauden toiselle käyttäjälle. Sama aktivointikoodi voi olla käytössä vain yhdellä tilillä kerrallaan.

Painettu Arkkitehti-lehti

Edellä kuvatut osto- ja tilausmahdollisuudet koskevat vain verkkosivujen kautta luettavaa digitaalista näköislehteä. Painetun Arkkitehti-lehden voi tilata tästä. Lehden tilaukseen sisältyy aina myös pääsy digitaaliseen näköislehteen. Arkkitehti-lehden irtonumeroita voi ostaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

5. Maksutavat

Vuosi- ja kestotilaus maksetaan laskulla, jonka tilaaja saa sähköpostitse. Irtonumero maksetaan luottokortilla tai verkkopankissa. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana, yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa, toimii Paytrail Oyj.

Y-tunnus: 2122839-7
Osoite: Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Korttimaksu

Maksun voi suorittaa Visa, Visa Electron ja MasterCard-korteilla. Maksun saajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Verkkopankkimaksu

Maksun voi suorittaa suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

6. Arvonlisäverotus

Arvonlisäverovelvolliset yritykset ja yhteisöt maksavat vuosi- ja kestotilauksissa arvonlisäveroa oman maansa verokannan mukaan, ja käänteistä arvonlisäverotusta voidaan soveltaa. Kuluttajilta ja irtonumero-ostoksista peritään aina Suomessa voimassa oleva arvonlisävero (24 % vuonna 2018) riippumatta tilaajan yritysmuodosta tai kotipaikasta.

7. Palvelun rajoitukset

Tilauksen katkaiseminen käyttöehtojen rikkomisen vuoksi

Suomen Arkkitehtiliitolla on oikeus sulkea tilaajan käyttäjätunnus, mikäli tilaaja ei ole maksanut tilauslaskuaan tai on perusteltu syy olettaa, että tunnusta on käytetty käyttöehtojen vastaisesti (esimerkiksi levitty ulkopuolisten käyttöön). Mikäli käyttäjätunnus suljetaan käyttöehtojen rikkomisen vuoksi, jo maksettuja tilausmaksuja ei palauteta.

Palvelun päättyminen

Pysyvällä lukuoikeudella tarkoitetaan lukuoikeuden olevan voimassa niin kauan kuin digitaalisen näköislehden palvelua tarjotaan ark.fi-sivustolla. Mikäli palvelu lakkautetaan ja tilaaja menettää lukuoikeuden ostamiinsa digitaalisiin irtonumeroihin, Suomen Arkkitehtiliitto myöntää vastaavien painettujen irtonumeroiden ostohinnasta alennusta.

Tekniset ongelmat

Suomen Arkkitehtiliitto ei vastaa siitä, että asiakkaan laitteet ja ohjelmistot pystyvät lukemaan digitaalista näköislehteä. Asiakkaan tulee itse varmistua yhteensopivuudesta testaamalla yhteensopivuus ilmaisella näytenumerolla.

Teknisten rajoitusten vuoksi digitaalisen näköislehden kuvantoisto ei ole yhtä tarkka kuin painetussa lehdessä. Suomen Arkkitehtiliitto ei korvaa tilaus- tai irtonumeromaksua kuvituksen tarkkuuteen liittyvissä reklamaatioissa.

Teknisistä syistä (muun muassa ohjelmistojen päivityksestä) voi aiheutua vähäisiä palvelukatkoksia. Suomen Arkkitehtiliitto on korvausvelvollinen yli viikon kestävissä katkoksissa, jolloin tilausjaksoa voidaan pidentää vastaavasti.

Tekijänoikeus

Kaikki näköislehdessä julkaistu sisältö on tekijänoikeuslain alaista. Minkäänlainen uudelleenjulkaisu ei ole sallittua ilman julkaisijan lupaa.

8. Erimielisyydet

Tämän sopimuksen soveltamiseen liittyvät erimielisyydet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Näköislehti: Site Logic