Julkaistu lehdessä 4/2022 - Koti

Pientalot

Villa Favre

Schauman & Nordgren Architects

Arkkitehdit Kristian Kontula, Ted Schauman, Jonas Nordgren
Sijainti Le Mont-sur-Lausanne, Vaud, Sveitsi
Laajuus 300 m2
Valmistuminen 2020

Villa Favre on kahden perheen talo Lausannen pohjoisosassa, Genevejärven kupeessa. Talo koostuu 200-neliöisestä asunnosta, jossa asuu Favren perhe, sekä 100-neliöisestä vuokra-asunnosta. Pohjaltaan epäsäännöllisen kuusikulmion muotoinen rakennus tarjoaa yksityisyyttä kahdelle perheelle: sisäänkäynnit on sijoitettu eri suuntiin, ja ikkunoiden kulma estää näkymät naapuripihalle.

Molempien asuntojen maantasokerroksissa syödään, työskennellään ja seurustellaan, kun taas yläkerrassa levätään ja rentoudutaan. Ikkunaluukut voi sulkea yöksi, rakennus ikään kuin sulkee silmänsä nukkumaan mennessään.

Ulkoverhousmateriaalit kertovat osaltaan kerrosten erilaisista käyttötarkoituksista. Betoni- ja puuraidoitus ovat heijastuma puustoisesta ympäristöstä. Antelias kattoterassi istutuksineen on sommitelman kruunu: sieltä avautuvat upeat näkymät mäkiseen maisemaan. ↙

Valokuvat Nicolas Sedlatchek