Kirja

Monta tietä, monta elämää

Göran Schildtin elämänkerta avaa laajasti Alvar Aalto -elämänkerturinakin tunnetun taidehistorioitsijan elämää ja ajattelua.

Haastattelu

Yhteinen koti ympäristölle

Helsingin uusi kaupunkiympäristötalo yhdistää kaupungin kaikki rakennetun ympäristön viranomaiset saman katon alle. Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtien suunnittelema rakennus tarkoittaa myös suunnittelukulttuurin muutosta.

Haastattelu

Arjen maamerkki

Arkkitehtitoimisto INAROn suunnittelema Pysäköinti- ja palvelulaitos Pööli Hämeenlinnan rautatieaseman vieressä tarjoaa pysäköintipaikan pendelöijille ja alueen asukkaille.

Kohdearvio

Kolme sokeripalasta Kulosaaressa

Helsingin kaupungin vuokrakerrostalokolmikko näyttää, että tiukankaan budjetin ei tarvitse tarkoittaa asumisen laadusta tinkimistä.

Kohdearvio

Mahdollisuuksien taidetta

Kirkkonummen uusi kirastotalo Fyyri on nielaissut sisäänsä koko vanhan 1980-lukuisen kirjaston. Anni Vartola vierailee JKMM Arkkitehtien suunnittelemassa rakennuksessa.

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 6/20: Paluu tulevaisuuteen

Koronapandemia pakottaa pysähtymään, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden opetella uusia asioita ja tarkastella myös arkkitehtuurialaa uusin silmin.

Haastattelu

New Standards – kuraattorit keskustelussa

Venetsian arkkitehtuuribiennaali avautuu näillä näkymin ensi keväänä vuoden viiveellä. Arkkitehti-lehti keskusteli Suomen paviljongin New Standards -näyttelyn suunnittelijoiden kanssa.

Haastattelu

Christine Schildt: ”Alvaria ja Görania yhdisti sisäinen halu kokea uutta”

Alvar Aallon ja Göran Schildtin ystävyys kesti vuosikymmeniä. Göran Schildtin leski Christine Schildt muistelee elämäänsä kirjailijan puolisona ja Alvar ja Elissa Aallon ystävänä.

Artikkeli

Teollisuuden paluu

Teollisen tuotannon nivominen kaupunkirakenteeseen voisi kohentaa kaupunkiemme kestävyyttä pitkällä aikavälillä. Helsingin Malminkartanossa tätä nykyisin radikaaliksi miellettävää periaatetta kokeiltiin jo kolmisenkymmentä vuotta sitten.