Design tarjoaa vastaukset
Jos sinun olisi pitänyt kuvailla 3D-printteri yhdellä sanalla isovanhemmillesi, kun he olivat pieniä, mitä olisit sanonut? Et tietenkään olisi voinut käyttää tämän päivän termejä tai kuvailla teknologian toimintatapaa.
Pääkirjoitus 6/18: Maailmojen haihtumisesta
Elämme ajassa, jossa maailmaa yhdistävät ennennäkemättömän laajasti samat mediat ja sisällöt. Teknologia on luonut ympärillemme uusia maailmoja, jotka toisaalta myös estävät meitä hahmottamasta tarkasti, mistä todellisuutemme oikeastaan koostuu.
Humaanin sivistyksen korjattu kehto
Jyväskylän yliopiston päärakennus on kärsinyt muun muassa sisäilmaongelmista, mutta peruskorjauksen myötä se on saanut takaisin keskeisen roolinsa kampuksella.
Takaisin asiantuntijaksi
Arkkitehdit voivat vaikuttaa siihen, mikä on kestävää rakentamista. Siihen sitoisi alan etiikkakin, mutta ymmärtävätkö arkkitehdit vastuunsa? kysyy Lars-Erik Mattila.
Ekologisen asumisen jäljillä
Talo Kissankäpälä on yksi pääkaupunkiseudun ensimmäisistä uusien energiamääräysten jälkeisistä omakotitaloista, joissa on painovoimainen ilmanvaihto.
Hanasaari hiilen jälkeen
Aalto-yliopiston viime kesän studiokurssilla suunniteltiin hiilenjälkeistä aikaa.
Studiolla Matti Kuittinen – Kestävyyden kannattaja
Kesästä 2019 alkaen Matti Kuittisella on ollut uusi ja harvinainen titteli – rakentamisen resurssitehokkuuden ja ympäristövaikutusten professori.
Maisema-analyysin uudet tasot
Perinteiset maisema-analyysit kaipaavat päivittämistä kaupunkien tiivistyessä. Esimerkiksi hulevedet ovat paitsi osa ekologisia systeemejä niiden hallinta voi myös muodostaa kaupunkilaisille merkityksellisiä paikkoja, Daniel Falck esittää.
Pääkirjoitus 5/19: Kestävyyden paino
Onko olemassa arkkitehtia, joka ei haluaisi toimia kestävästi? Suunnittelijaa, jota ei kiinnostaisi ympäristö?