Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 3/20: Käsillä ja aivoilla

Nykyisen tuote- ja tavarapaljouden keskellä suhtautumisemme käsin tehtyyn on kaksijakoinen.

Haastattelu

Suklaatehtaasta kodiksi – haastattelussa Anna ja Eugeni Bach

Entinen suklaatehdas Gironan maakunnassa Espanjassa muuttui belgialaisperheen kakkoskodiksi Anna & Eugeni Bachin tarkkaan harkituilla muutoksilla.

Haastattelu

Puun taitaja

Puuseppämestari Antrei Hartikainen hyödyntää erilaisia puuntyöstön tekniikoita huonekaluissaan sekä tarve- ja taide-esineissään.

Artikkeli

ET IN ARCADIA EGO

Keskellä Englannin maaseutua sijaitsee omalaatuinen maatila, jonka keskiössä on arkkitehtuuri monissa muodoissaan. Yksi tilan uusimmista tulokkaista on Tuomas Toivosen suunnittelema sauna.

Artikkeli

Hämyisiä elämyksiä

Kalevan navetta Seinäjoen keskustan laidalla ei nimestään huolimatta ehtinyt koskaan toimia navettana. Nyt siitä on tullut useiden toimijoiden yhteinen taide- ja kulttuurikeskittymä. Helena Teräväinen kirjoittaa kohtaamisistaan rakennuksen kanssa.

Haastattelu

Työkalupakin päivittäjät

Omien suunnitteluprojektiensa ohella vuonna 2015 perustettu arkkitehtitoimisto Geometria Architecture auttaa muita suunnittelijoita digitaalisten teknologioiden hyödyntämisessä ja monimutkaisempien projektien toteuttamisessa.

Artikkeli

Koko kaupunki tyhjästä

Joka syyskuun ensimmäisellä viikolla Black Rockin autiomaahan Nevadaan kohoaa 70 000 asukkaan kaupunki. Burning Man -festivaali kiinnostaa myös arkkitehteja.

Näyttely

Aidompaa ruutuaikaa

Tukholmassa toimivan arkkitehtuuri- ja muotoilukeskus ArkDesin ASMR-aiheinen näyttely nostaa keskusteluun intiimin internet-ilmiön.

Näyttely

Viipurista ja Kreikasta – myös virtuaalisesti

Arkkitehtuurimuseo avautui vierailijoille koronatilanteen laannuttua kesäkuun alussa. Kahteen uuteen kesänäyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisesti.