Kohdearvio

Näkemys ja muoto

Kotkan uusi tapahtumakeskus on Arkkitehtitoimisto Alan viimeisin tulkinta veistoksellisen pääjulkisivun teemasta.

Kirja

Toisin tehtyjä tiloja

Erikoisesti nimetty kirja kokoaa yhteen berliiniläisen Raumlaborberlin-arkkitehtikollektiivin töitä 25 vuoden ajalta.

Kirja

Kaupunkipolitiikan iso kuva

Pitkävaikutteiset globaalit ilmiöt jäävät liian usein käsittelemättä, kun puhutaan kaupungeissa tapahtuvista muutoksista.

Kirja

Kaksi kaupunkia

Joskus kaupunkisuunnittelijoiden hahmottelemat tulevaisuudenkuvat ovat niin vangitsevia, että ne jatkavat elämäänsä todellisen kaupungin vierellä, eräänlaisena rinnakkaistodellisuutena. Näin on käynyt 5 500 asukkaan tanskalaiskaupunki Hirtshalsissa.

Artikkeli

Kaupunkikehityksen areenat

Helsinki, Turku ja Oulu suunnittelevat keskeisille paikoille tapahtuma-areenoita, Tampereella junaradan päälle rakennettu areena on ollut käytössä jo reilut kaksi vuotta. Millaista kaupunkia areenoiden varjolla rakennetaan?

Artikkeli

Avain moderniin arkkitehtuuriin

Arkkitehti Pentti Piha oli 1970-luvulla mukana kehittämässä ja tuomassa Suomeen musta laatikko -näyttämötyyppiä, johon esitystaiteilijat suhtautuvat nykyään kriittisesti. Sen kautta voimme arvioida uudelleen modernistisen arkkitehtuurin perintöä laajemminkin.

Artikkeli

Unelma sosiaalisesti esteettömistä esitystiloista

Millainen olisi esitystila, joka toivottaisi nykyistä useamman tervetulleeksi taiteen pariin?

Artikkeli

Optinen tyhjiö

Ihanteelliseen elokuvakokemukseen on vuosikymmeniä kuulunut tila, johon katsoja kiinnittää mahdollisimman vähän huomiota. Toisenlaiset ​​kokemukset ovat mahdollisia elokuvafestivaaleilla.

Essee

Rakentamisen ja raunioitumisen dramaturgia

Jos toimistotaloa tai kauppakeskusta tarkastelee esitystaiteen keinoin, mitä ne paljastavat itsestään, arkkitehtuurista ja esityksestä?