Artikkeli

Essee: Välähdyksiä kodista

Iris Andersson etsii esseessään kodin ydintä.

Artikkeli

Piirustuspöydällä: Neljä näkökulmaa kestävään asuinrakentamiseen

Ilmastonmuutos näkyy jo jokaisen arkkitehdin työpöydällä. Hiljattain asuntosuunnittelun apulaisprofessorina Aalto-yliopistossa aloittanut Antti Lehto haarukoi arkkitehdin mahdollisuuksia vaikuttaa asuntoprojektien kestävyyteen.

Haastattelu

Raamit vapaudelle – raakatila-loft on urbaani vaihtoehto omakotitalolle

Helsingin Kruunuvuorenrannasta löytyy harvinaisuus: suomalainen kerrostalo, jonka asunnot on myyty asukkaille raakatilana. Arkkitehti ja rakennuttaja kertovat hankkeesta.

Kohdearvio

Ruutuja ja viipaleita

Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnittelema asuinkortteli Kalasataman Sompasaaressa on yksi Helsingin onnistuneimmista uusista umpikortteleista, kirjoittaa Kristo Vesikansa arviossaan.

Kohdearvio

Pala Berliiniä

Playan suunnittelemassa vuokrakerrostalossa on tuliaisia Keski-Euroopasta ja suomalaisen asuntosuunnittelun historiasta, pohtii Tarja Nurmi arviossaan.

Kohdearvio

Suuryrityksen maamerkistä asunnoiksi

issiyhtiön entisissä toimistotiloissa asutaan nyt väljissä asunnoissa. Kookas rakennus sai samalla parikseen rivitalon, joka liittää sen ympäröiviin kortteleihin.

Kolumni

Kuvakolumni: Kuva kodista

Suomalainen asumiseen liittyvä kuvasto on homogeenista, sanoo Tuomas Uusheimo.

Artikkeli

Residenssi arkkitehdin työvälineenä

Residenssijaksot ovat olennainen osa kuvataiteilijoiden työarkea, mutta harvemmin osa arkkitehtien toimintaa. Miltä residenssien rooli ja tulevaisuus osana arkkitehtuurin tutkimusta ja koulutusta näyttää arkkitehtuuriresidenssien kuraattoreiden näkökulmasta?