Artikkeli

Design tarjoaa vastaukset

Jos sinun olisi pitänyt kuvailla 3D-printteri yhdellä sanalla isovanhemmillesi, kun he olivat pieniä, mitä olisit sanonut? Et tietenkään olisi voinut käyttää tämän päivän termejä tai kuvailla teknologian toimintatapaa.

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 6/18: Maailmojen haihtumisesta

Elämme ajassa, jossa maailmaa yhdistävät ennennäkemättömän laajasti samat mediat ja sisällöt. Teknologia on luonut ympärillemme uusia maailmoja, jotka toisaalta myös estävät meitä hahmottamasta tarkasti, mistä todellisuutemme oikeastaan koostuu.

Arvio

Humaanin sivistyksen korjattu kehto

Jyväskylän yliopiston päärakennus on kärsinyt muun muassa sisäilmaongelmista, mutta peruskorjauksen myötä se on saanut takaisin keskeisen roolinsa kampuksella.

Artikkeli

Takaisin asiantuntijaksi

Arkkitehdit voivat vaikuttaa siihen, mikä on kestävää rakentamista. Siihen sitoisi alan etiikkakin, mutta ymmärtävätkö arkkitehdit vastuunsa? kysyy Lars-Erik Mattila.

Artikkeli

Ekologisen asumisen jäljillä

Talo Kissankäpälä on yksi pääkaupunkiseudun ensimmäisistä uusien energiamääräysten jälkeisistä omakotitaloista, joissa on painovoimainen ilmanvaihto.

Artikkeli

Hanasaari hiilen jälkeen

Aalto-yliopiston viime kesän studiokurssilla suunniteltiin hiilenjälkeistä aikaa.

Haastattelu

Studiolla Matti Kuittinen – Kestävyyden kannattaja

Kesästä 2019 alkaen Matti Kuittisella on ollut uusi ja harvinainen titteli – rakentamisen resurssitehokkuuden ja ympäristövaikutusten professori.

Artikkeli

Maisema-analyysin uudet tasot

Perinteiset maisema-analyysit kaipaavat päivittämistä kaupunkien tiivistyessä. Esimerkiksi hulevedet ovat paitsi osa ekologisia systeemejä niiden hallinta voi myös muodostaa kaupunkilaisille merkityksellisiä paikkoja, Daniel Falck esittää.

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 5/19: Kestävyyden paino

Onko olemassa arkkitehtia, joka ei haluaisi toimia kestävästi? Suunnittelijaa, jota ei kiinnostaisi ympäristö?