Haastattelu

Luontoa ja luksusta

Kun huvila Askaista alettiin suunnitella luonnonsuojelualueen laidalle ja kartanomiljöön lähistölle, tuli sen viranomaisten mielestä olla maisemassa mahdollisimman huomaamaton.

Haastattelu

Telakan kasvot

Punavuoren kyljessä sijaitsevan Telakkarannan on Helsingin vanhimpia telakkakäytössä olleita alueita. Rakennuskokonaisuus, jossa toimii tällä hetkellä Euroopan kemikaalivirasto ECHA, on yhä monin tavoin juurtunut satamamiljööseen.

Haastattelu

Laatikkoleikki

Vaati huolellista sovittelua, kun yhden purkukuntoisen talon tilalle espoolaisella pientaloalueella haluttiin sovittaa kaksi uutta erillistaloa ja samalla säilyttää luonteikkaat kiviaita, avokalliot ja männyt osana tontin uutta elämää.

Haastattelu

Kuoseja kalliolla

Kahdelle asuinkerrostalolle Espoon Kauklahdessa omaperäisen ilmeen tuo reliefimäinen tiililaattajulkisivu.

Näyttely

Betonia arkkitehtuurimuseoissa

Viron arkkitehtuurimuseon Miracles in Concrete -näyttely tuo esille rakenneinsinööri August Komendantin (1906–1992) elämäntyön lisäksi kiinnostavasti insinöörien ja arkkitehtien yhteistyötä sekä modernistisen ajan suunnittelutapoja.

Kirja

Keskustelun uudet säännöt

Millainen mielikuva arkkitehdeista välittyy median kautta? Miten nykypäivän arkkitehdit hyödyntävät erilaisia viestintävälineitä? Muun muassa näitä kysymyksiä käsittelee Architectural Design -julkaisun numero arkkitehtuurikulttuurista ja viestinnästä.

Näyttely

Maaseutu metropolissa

Rem Koolhaasin johdolla New Yorkin Guggenheim-museoon toteutettu näyttely tarkastelee maaseutua ja siihen liittyviä ilmiöitä globaalisti.

Kirja

Paviljonki palasi loistoonsa

Yhtenä viimeisistä töistään Le Corbusier suunnitteli yhteistyökumppanilleen Heidi Weberille paviljongin, joka valmistui lopulta vasta kaksi vuotta arkkitehdin kuoleman jälkeen 1967. Paviljonki on hiljattain kunnostettu ja restauroinnista julkaistu kookas kuvateos.

Kolumni

Kriittisyyttä, arkkitehti

Tuottaako nykyisenlainen opiskelijan arki ja työelämätaitoihin keskittyvä opetus kriittisiä ajattelijoita? kysyvät Aalto-yliopistossa arkkitehtuuria opiskelevat Matti Jänkälä, Svenja Lindner, Heljä Nieminen ja Hilda Uusitalo.