Julkaistu lehdessä 2/2020 - Säännöt

Artikkeli

Sääntelyn pitkä kaari

Lauri Jääskeläinen

Ilmakuva Uudestakaupungista, 1967. Etualalla Kaupunginlahti ja Rantakatu. Kuva: Uudenkaupungin museon valokuvakokoelma

Artikkelissa käytetyt kuvat esittävät Uudenkaupungin suunnittelun ja kaupunkikuvan vaiheita alkaen kaupungin perustamisesta 1617 kohti nykyaikaa. Kuvamateriaalin lähteenä on käytetty Museoviraston, Uudenkaupungin museon ja Aalto-yliopiston avoimia digitaalisia aineistoja.

Suomessa rakentamisen sääntely on pyrkinyt seuraamaan yhteiskunnallista kehitystä, mutta usein viiveellä. Lainsäädäntömuutoksiin on joko ajauduttu tai niitä on saatu aikaiseksi vasta kun muutospaine on ylittänyt yhteiskunnan sietokyvyn. Nyt lakia uudistetaan taas – tavoitteena on muun muassa ilmastonmuutoksen hillitseminen.

Haluaisitko lukea jutun?

Tilaajana saat rajattoman pääsyn verkkosivuillemme ja näköislehden.