Julkaistu lehdessä 1/2021 - Kriisi

Artikkeli

Kriisi ei tule yksin

Sofie Pelsmakers, Jenni Poutanen, Sini Saarimaa, Katja Maununaho, Saija Toivonen

Tanskalaisen Vandkunsten-toimiston Lisbjerg Bakke -asuinkortteli (2018) perustuu tilallisesti joustavaan avoimeen pohjaan, jossa puiseen pilari-palkkirunkoon tuettuja CLT-seiniä on mahdollista siirtää ja luoda uusia asuntotyyppejä. Ekologinen joustavuus syntyy siitä, että rakenteet on pultattu yhteen, joten ne on mahdollista irrottaa toisistaan ja käyttää muualla. Kuvat: Helene Høyer Mikkelsen (vasen, oikea alakulma), Michael Delin (oikea yläkuva)

Kriiseillä on moninaisia vaikutuksia yhteiskuntaan, kuten koronaviruspandemia on viimeksi osoittanut. Rakennetun ympäristön mukautumiskyky voi auttaa ehkäisemään kriisistä seuraavien toissijaisten kriisien puhkeamista, mikä antaa arkkitehdeille tärkeän roolin kriisien ratkaisijoina. 

Haluaisitko lukea jutun?

Tilaajana saat rajattoman pääsyn verkkosivuillemme ja näköislehden.