Julkaistu lehdessä 5/2018 - Näyttely

Haastattelu

Studiolla Tuomas Siitonen & Johannes Nieminen – Erilaiset yhdessä

Mika Savela

Kuva Tuuli Häggman

Studiotilan jakavat arkkitehti Tuomas Siitonen ja graafinen suunnittelija Johannes Nieminen ovat pitkään tehneet yhteistyötä näyttely­suunnittelun saralla. Yhdessä ja erikseen molemmilla on kokemusta arkkitehtuurin ja graafisen suunnittelun yhteensovittamisesta. Nykyajan voimallinen visuaalisuus sekä muotoilun ja kuratoinnin ymmärtäminen yhä laajempina tehtäväkenttinä vaikuttavat myös siihen, mitä arkkitehtuuri voi antaa näyttelyille ja toisaalta siihen, miten arkkitehtuurin esittäminen vaikuttuu ympäröivästä kulttuurista. Keskustelimme työparin kanssa muun muassa monialaisesta yhteistyöstä ja toisaalta alakohtaisten näkökulmien ja kokemusten tärkeydestä.

Haluaisitko lukea jutun?

Tilaajana saat rajattoman pääsyn verkkosivuillemme ja näköislehden.