Julkaistu lehdessä 3/2022 - Uusi luontosuhde

Vapaa-aika

Kirkkokiven laavu

Arkkitehtitoimisto Tilasto

Arkkitehti Malin Moisio
Sijainti Kintulammin retkeilyalue, Tampere
Laajuus 23 m2
Valmistuminen 2018

Laavu on saanut nimensä lähistöllä sijaitsevalta suurelta siirtolohkareelta, joka on perimätiedon mukaan toiminut Hatanpään kartanon hevospaimenten kirkkona jo 1700-luvulla. Laavu toimii Kintulammin alueen keskuskatoksena, ja sinne johtaa esteetön reitti. Seinät, kattorakenne ja rakennetta jäykistävät penkit on tehty samasta puutavarasta, viiden tuuman piiruista. Sokkeli on tehty kierrätetyistä katukivistä. Kaikki puuosat on käsitelty luonnonmukaisella tervan, tärpätin ja keitetyn pellavaöljyn seoksella.

Lue lisää arkkitehdin ajatuksista retkeilyrakenteiden suunnittelusta → Puitteet luontokokemukselle

Valokuvat Julia Kivelä, Malin Moisio