Julkaistu lehdessä 3/2022 - Uusi luontosuhde

Artikkeli

Kolme näkökulmaa posthumanistiselle elinympäristölle

Elisa Lähde, Ilkka Törmä, Sarianna Salminen

Sankt Kjelds Plads & Bryggervangen, Kööpenhamina. SLA 2019. Vilkkaasti liikennöidyn alueen muuttaminen vihreäksi kaupunkitilaksi on yksi Kööpenhaminan toistaiseksi laajimmista ilmastonmuutokseen sopeutumisen projekteista. Suunnitelmassa on sovellettu muualta kaupungista löytyviä biotooppeja. Biodiversiteetiltään rikas alue tarjoaa kaupunkilaisille sekä eläimistölle ja hyönteisille uusia oleskelupaikkoja. Kuva: SLA / Mikkel Eye

Kuinka suunnitteluala voisi osallistua paremmin yhä laajenevien ympäristökriisien ratkaisemiseen ja vähentää rakentamisen negatiivisia vaikutuksia ympäristöön?  Posthumanismin käsite tarjoaa uusia suuntaviivoja alan organisoinnille.

Haluaisitko lukea jutun?

Tilaajana saat rajattoman pääsyn verkkosivuillemme ja näköislehden.