Artikkeli

Yhdessä vahvempina

Yhdessä asuessa erilaisuus voi muuntua vastavuoroisuudeksi, jossa asukkaat auttavat toisiaan.

Artikkeli

Käsite: Seurallisuus – ”Seurallinen tila houkuttelee kohtaamaan”

Siinä missä yhteisön perustana on yleensä jokin yhteinen tarkoitus tai etu, sosiaalisen vuorovaikutuksen tavoitteena voi olla myös puhtaasti toisten seurassa viihtyminen. Tätä ajatusta konkretisoi seurallisuuden käsite, näkee Katja Maunuaho.

Artikkeli

Sosiaalipalatsin toteutunut utopia

1800-luvun Ranska ja pieni Guisen kaupunki noin 200 kilometriä Pariisista pohjoiseen tarjoavat inspiraatiota yhteisöllisemmille asumisen ideoille.

Artikkeli

Maton monet kuviot

Omakotitalon ja kerrostalon välissä olisi tilaa monipuolisemmille rakennustypologioille, jotka sekä säästävät tilaa luonnolle että tarjoavat omakotitalomaisen asumiskokemuksen.

Artikkeli

Miten Suomi on tullut näkyväksi – vastaus Rainer Mahlamäelle

Suomalainen arkkitehtuuri herättää maailmalla kiinnostusta, kunhan sitä tehdään aktiivisesti tunnetuksi eri medioissa, kirjoittaa Wolfgang Jean Stock. 

Kohdearvio

Mistä löytyy asuntoreformia?

Asuntorakentamisen uudistaminen vaatii usein toteutettuja edelläkävijärakennuksia. Pyysimme asuntosuunnittelun tutkijatohtori Jyrki Tarpiota arvioimaan Uudistuva asuminen -teemanumerossa (2/2025) esiteltävät asuinkerrostalot, joiden tausta on Asuntoreformi-arkkitehtuurikilpailuissa ja Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa.

Kirja

Ihmisen kokoinen metropoli

Suurkaupunki Tokio tarjoaa inspiraatiota myös ihmisen mittakaavaisen kaupungin luomiseen ja ruohonjuuritasolta ponnahtavaan kaupunkikehittämiseen.

Kirja

Epilogi Aravalle

Tietokirjailija Mikko Laaksonen kokosi kansiin otannan Arava-rahoitteisesta sodanjälkeisestä asuntotuotannosta.

Kirja

Tietoja ilman merkityksiä

Tampereella vaikuttanut jugendarkkitehti Birger Federley sai 150-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi ensimmäisen monografian, joka kuitenkin jättää työt ilman kontekstointia.