Julkaistu lehdessä 3/2020 - Käsityö

Pientalot

Talo L3

Sigge Arkkitehdit

Arkkitehti Pekka Mäki
Sijainti Varsinais-Suomi
Laajuus 220 m2
Valmistuminen 2019

Suunnittelijalta – Pekka Mäki: Saaressa sijaitsevalle tontille haluttiin rakentaa moderni ja puhdaslinjainen mutta ympäröivän luonnon huomioiva talo. Tilaajan toiveena oli, että kiinnostavan ulkomuodon lisäksi lopputulos olisi myös viihtyisä koti, jossa yhdistyisivät luontevasti arjen ja vapaa-ajan asuminen. Tilaajalle tärkeää oli löytää muotokieleltään yksinkertainen ja linjakas rakenne, joka myös vanhenisi arvokkaasti. 

Rakennus koostuu jalustasta, johon sijoittuvat yksityiset tilat. Tekniset tilat ja varasto ovat kellarissa. Toinen kerros on kokonaan avoin, kuparilastuin verhoiltu oleskelu- ja ruokailutila, josta avautuu upea maisema. Pre-oksitoidun kuparisen kuoren lisäksi julkisivuissa on lehtikuusirimoitusta, mikä tuo arkkitehtuuriin yksityiskohtaisuutta ja luo lämpimän tunnelman. Sisätiloissa on käytetty puhtaaksivalettuja betonipintoja ja valkokäsiteltyä saarnia. Talon suunnittelussa on kunnioitettu materiaalien ominaisuuksia ja toteutuksessa käsityöperinnettä – timpurien kädenjälki oli ensiluokkaista ja lopputulos on viimeistelty ja tasapainoinen. ↙

Valokuvat Sigge Arkkitehdit